Pukkelpop zal geen tickets terugbetalen aan de bezoekers van de editie 2011. De komende drie jaren krijgen ze wel een aantal eet- en drankbonnen. Pukkelpop blijft in haar oorspronkelijke vorm voortbestaan.



Het festival gaat aan de Pukkelpoppers die online een ticket hebben gekocht voor de editie 2011 drank- en eetbonnen met een waarde van 75 of 150 euro ter beschikking stellen voor de volgende drie edities.

Dat is volgens organisator Chokri Mahassine de beste manier om als festival te blijven voorbestaan én tegelijkertijd de getroffen festivalgangers enigszins tegemoet te komen.

'Ondanks de overmacht en het feit dat de kosten die gemaakt werden voor Pukkelpop 2011 hoger zijn dan de inkomsten, wil de organisatie de online kopers van een ticket voor 2011 niet in de kou laten staan.'

Vouchers
Daarom heeft de organisatie beslist om een tegemoetkoming te voorzien. Deze tegemoetkoming geldt voor iedereen die voor Pukkelpop 2011 een online ticket kocht.

Ze ontvangen tussen dinsdag 1 en maandag 14 november 2011 een e-mail van Pukkelpop waarmee zij tot zondag 11 december 2011 vouchers voor eet- en drankbonnen kunnen downloaden. De vouchers zijn niet terugbetaalbaar in geld, maar kunnen, weliswaar op eigen risico, worden overgedragen.

De Pukkelpoppers die online een ticket(s) hebben gekocht voor Pukkelpop 2011 krijgen bovendien enkele dagen voor de start van de voorverkoop van Pukkelpop 2012 al de kans om online hun toegangstickets aan te kopen.

De organisatie van Pukkelpop zal overigens geen andere geste kunnen doen, meldt de organisatie nog.

Pukkelpop blijft Pukkelpop
Pukkelpop blijft in haar oorspronkelijke vorm voortbestaan: 'drie dagen, acht podia, een mix van de beste bands, dj's en randanimatie van het moment in combinatie met een eigenzinnige focus op de artiesten van morgen'.

Pukkelpop 2012 vindt plaats op donderdag 16, vrijdag 17 en zaterdag 18 augustus.